Verdens bedste rødgrød

  • (Sæson: Juli-September)

Det er og har længe været populært, at lave "mormor" mad, både restauranter og hjemme i privaten har den type mad fået en renæsance, og det er med god grund. Man skal holde fast i de der familietraditioner i køkkenet, og lade opskrifter gå videre fra generation til generation. Den absolut største familieklassiker i min familie, er min mormors rødgrød. Det var fast tradition hver sommer at alle børnebørn plus det løse SKULLE have mormors rødgrød, og det er efter min mening verdens bedste. Meget intens og fuld af smag

IMG_2805

Ingredienser:

  • 500 gr ribs
  • 250 gr hindbær
  • 250 gr solbær (Jeg har brugt blåbær de sidste par gange, og det er i sig selv helligbrøde, men det gør absolut ikke skade på smagen)
  • Sukker (Efter smag)
  • jævning
  • 150 gr mandler
  • fløde

 

Fremgangsmåde:

Start med at smutte mandlerne.

Skyl bærrene i rigeligt vand, de behøver ikke blive ribbet, og kom dem i en gryde. Hæld vand på til det knap dækker, og kog dem i ca 20 min til al smagen er kogt ud af bærrene. Hæld saften gennem en sigte ned i en gryde, og få presset bærrene godt i sigten så AL saft og kraft kommer ud af dem. Nu burde al smagen være i saften og der er ikke mere smag i bærrene, så de kan godt smides ud.

Kog saften op og smag til med sukker(hvor meget er en smagssag, jeg plejer vel at bruge mellem 100 og 200 gr) , hæld de smuttede mandler i, og tilsæt jævning. Enhver jævning kan bruges, bare læs instrukserne på posen.

Et lille tip hvis grøden er for sød, er at komme citronsaft i.

Lad grøden køle af ved stuetemperatur, ikke køleskab. Hæld sukker over grøden mens den køler af, så du undgår at der dannes skind på overfladen.

Når grøden er kølet af, er det bare om at hælde fløde på, og så ellers gå ombord til man skammer sig.. Skulle der på mystisk vis være noget tilbage, kan grøden holde sig i ca 5 dage i køleskab. Men så længe har mormors rødgrød aldrig fået lov at stå!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *