Pesto

(Sæson: Hele året)
 
I opskriften på den helt klassiske pesto er der ikke hvidløg i, men det kommer jeg altid i uden undtagelse. Det giver en god krydring til de madvarer man bruger pestoen til. Men opskriften kan varieres med de krydderurter man vil have, feks persille eller løvstikke, man kan bruge alle slags nødder, det behøver ikke kun være pinjekerne. Dog ville det være en lidt sær oplevelse at lave en pesto på rosmarin eller timian.. Det ville nok ikke være verdens bedste ide.
 
 
pesto
 
 
 
 

Ingredienser:

 
  • 1 stor basilikum
  • 100g pinjekerner
  • 3 dl god jomfruolivenolie, måske mere
  • Salt og peber
  • 100g parmesan
  • 1 lille fed hvidløg
  • Lidt citronsaft

Fremgangsmåde:

 

Jeg synes pesto smager bedst når man laver den i en morter, men lets face it, det er ikke altid man gider. Rist pinjekernerne på en pande til de får lidt farve og kom dem sammen med de andre ingredienser, minus olien op i en morter eller stavblender, og saml det til en grøn dejlig masse. Tilsæt olien til den har den ønskede konsistens, og smag den til med salt og peber og en anelse citronsaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *