Dampede blåmuslinger med tomatsovs

Muslingerne som vi fik dem på restauranten, med udsigt over Gardasøen og bjergene.

Under mit besøg ved Gardasøen i Italien fik jeg de bedste muslinger jeg længe har smagt, og det var endda på det hotel vi boede på. Jeg vidste ikke engang at man kunne hente muslinger op fra gardasøen, men det kan man altså. Om retten er lokal tvivler jeg på, men der er så mange varianter af muslinger i forskelige regioner i Italien, og ofte er de alle med tomatsovs. 

Men muslinger er både nemt og billigt, i sæson hele året, og så smager de rigtig godt, så det er bare med at komme i gang. Opskriften er med brød, men man kunne ligeså servere retten som en pastaret.

Sæson: hele året

 

Ingredienser: 4 pers

2 kg blåmuslinger

1 flaske di cecco tomatpassata

1 stort bdt basilikum

4 fed hvidløg

1 løg

2-3 porrer

3 dl hvidvin (Ikke den billigste, men en flaske til 50-60 kr på tilbud er sikkert fin)

1 godt ciabatta-brød

Olivenolie

1 øko citron

balsamico eddike

salt og peber

1 spsk sukker

1 lille bdt bredbladet persille

 

Fremgangsmåde:

Start med at rense muslingerne, under rindende vand. Nogen muslinger har et lille “skæg” på på den brede side af muslingen, og det skal hives af. De muslinger der er åbne, og dem er der altid nogen af,  bankes let mod bordet 4-5 gange, for at se om de efterfølgende lukker sig, og gør de ikke det smides de ud. Det samme gælder ødelagte muslinger.

Snit 2 hvidløgsfed, og porrerne i ringe, og steg dem 1 minutstid i olie i en gryde. Kom muslingerne op i gryden, hæld hvidvinen over, og kom låg på gryden. Lad muslingerne dampe i højst 5 min.

Låget tages af og de muslinger der ikke har åbnet sig, kyles ud. Tag muslingerne op af gryden, og læg dem i en stor skål, med et klæde over. Lad den saucen i gryden være, og sæt til side.

Imens laver man tomatsovsen. Hak 2 fed hvidløg og løget i små tern, lad det stege i olie, et par minutter, og tilsæt eddiken. Lad den koge næsten væk, og hæld tomatpassataen i. Sovsen skal stå og simre i minimum 30 min, hvorefter man hakker basilikummen groft, og kommer ned i. Smag til med salt, peber og sukker.

Hæld nu muslinge og hvidvins sovsen i tomatsovsen, og bland muslingerne ned i. Rør rundt i gryden så alle muslinger er dækket lidt af tomatsovsen. Skyl og hak persillen, og drys over muslingerne, vrid citronsaft ud over retten,  og server med det samme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *