Croissanter

Indrømmet, det er en lille smule bøvlet at lave croissanter, men det smager så godt, at det er besværet værd, og efter man har prøvet det nogle gange er det ikke så svært. Men det er de færreste ting jo, når man kan dem! Dejen skal rulles over flere omgange, så husk at drysse mel på bordet inden hver rulning.

(Sæson: Hele året)

Ingredienser: (ca 10 stk)

3 dl koldt vand
2 dl kold mælk
2 æg
60 g gær
1 kg øko hvedemel
100 g sukker
20 g maldon salt
500 g koldt smør

 

Fremgangsmåde:

Det er en fordel hvis melet er koldt, sæt det evt i køleskabet i et døgns tid før du skal slå dejen sammen. Hæld vand og mælk i en skål og opløs gæret heri. Tilsæt det kolde mel, 2 æg, sukker og salt og ælt dejen sammen på en røremaskine i ca 2-3 min. Hvis du ikke har et sådan agrigat, æltes det bare i hånden i 5-6 min. Sæt dejen på køl.

Tag dejen ud efter en times tid, og rul den med en kagerulle, til en kvadratisk firkant på ca 25×25 cm. Læg smøret i midten af dejen og bank den lidt ud med kagerullen. Dette kan også gøres inden smørret lægges på dejen.

Fold alle 4 sider af dejen ind over smørret, og bank let på dejen, til den bliver lidt fladere, og sæt på køl i en halv time.

Efterfølgende rulles dejen ud til en tykkelse på ca 1 cm, fold de 2 ender ind mod hinanden, og fold endnu en gang til så du får 4 lag og sæt på køl i endnu 30 min. Gentag processen en gang til, med at rulle dejen ud og folde den 4 gange. Sæt dejen på køl i 30 min og gentag en sidste gang til der er ialt 32 lag smør, og sæt den en sidste gang i køleskabet i 30 min.

Dejen rulles ud til en aflang firkant på 60×30 cm og skæres over 1 gang så den måler 15×60. Skær dejen ud i trekanter og rul dejen sammen til en croissant. Rul fra den tykke ende.

Croissanterne hæver et lunt sted i en times tid, pensles med et sammenpisket æg, og bages i ovnen ved 180 gr i 17-18 min.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *