Bagt torsk med nøddecrust kartoffel/porre creme og rosenkål

Sæson: Efterår og vinter

Dette er en forret, og fisken jeg har valgt er en torsk, men det kunne lige så godt være kuller eller sej, som er lidt billigere, men smager stort set lige så godt. Og så er det absolut ikke en særlig dyr forret.

 

Ingredienser: (4 pers)

  • 500 gr torskIMG_7038
  • 4 bagekartofler
  • 1 porre
  • 2 stilke timian
  • 2 dl piskefløde
  • 2 rødbeder
  • 1 bundt forårsløg
  • 10 stk rosenkål
  • 200 gr hasselnødder
  • Rasp
  • 1 citron
  • salt og peber
  • Olivenolie
  • smør
  • 1-2 æg
  • Lidt mel

Fremgangsmåde:

Få fiskemanden til at skære torsken ud i 4 stykker på ca 125 gr.

Drys torskestykkerne med lidt havsalt, og læg dem på køl natten over. Dagen efter tørres de af med et stykke køkkenrulle, til de er tørre i overfladen.

Skræl kartoflerne, rens porren, og skær dem ud i store stykker, og kog dem i saltet vand til de er møre. Hæld det meste af vandet fra, tilsæt fløden, og blend kartofler og porrer sammen med resten af kogevandet. Brug en stavblender, det er nemmest. Det kan godt være du skal starte med lidt mindre vand, for det skal have konsistens som tyk suppe. Slut af med at smage til med lidt citronsaft, salt, peber, og timian der er skyllet. Varm cremen op inden servering.

Træk de yderste blade af rosenkålene, skyl dem og mariner dem i lidt olivenolie og citronsaft i en skål.

Rist hasselnødderne i ovnen til de bliver mørke, og tag skallen af ved at nulre dem mellem hænderne. Det kan godt tage lidt tid, så hvis du kan få lidt hjælp ville det være dejligt. Hvis du kan få fat i hasselnødder der allerede er afskallet, ville det være helt fint. Ellers er det ikke så vigtigt om du ikke er så grundig med at få det hele af.

Hak nødderne lidt groft, ikke alt for store, men det skal heller ikke være støv., og bland 2/3 dele af dem sammen med 4 spsk rasp, salt og peber.

torsk

Vend torskestykkerne i lidt mel, sammenpisket æg og til sidst nødde/rasp blandingen. Steg dem i smør på en pande til torsken har fået farve på begge sider, og sæt den i ovnen i 5-7 min ved 180 varmluft.

Rist den sidste tredjedel af nødderne på en pande til de har fået yderlige farve.

Skær enden af forårsløgene af og rengør dem. Skær dem over i 2-3 dele, og kog dem i rigeligt vand tilsat en klump smør og salt. Kog dem møre i ca 5 min.

Skræl rødbederne, og bliv ved med at skrælle til du får tynde bånd af rødbeder. Vend dem i lidt olie og citronsaft.

Til anretningen lægges den opvarmede kartoffel/porre creme i bunden af en tallerken, med torsken ovenpå. Læg rødbeder og rosenkål rundt om og drys med resten af de ristede nødder. Rund af med at lægge de kogte forårsløg henover retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *