Sæsonvarer grøntsager

En god grundregel er at man skal spise efter sæsonen, dvs spis råvarerne når de er på deres ypperste, og jo friskere de er, jo bedre smager de. At spise efter sæsonen er tilmed klimavenligt. I skemaet her kan du få et godt fingerpeg om hvornår danske grøntsager og frugter er i sæson. Sæsonen for forskellige råvarer kan godt forkortes eller forlænges lidt alt efter vejret.

 

Grøntsager:IMG_2639

Drueagurker: sæson: Juli-oktober, højsæson: September

Alm agurker: Sæson: April-oktober, højsæson­­: Juni-August

Artiskok: Sæson: Juli-Oktober, højsæson: August-September

Asparges: (Grønne og hvide): Sæson: April-Juli, højsæson: Juni

Babyspinat: Sæson: April-Juni, højsæson: Maj-Juni

Blegselleri: Sæson: Juni-Oktober, højsæson: Juli-Oktober

Blomkål: Sæson: Juni-oktober, højsæson: Juni-August

Broccoli: Sæson: Juni-Oktober, højsæson: Juli-September

Bønner: (Grønne) Sæson: Juli-september, højsæson: August

Fennikel: Sæson: Juni-Oktober, højsæson: Juli-September

Glaskål: Sæson: Juli-September, højsæson: Juli-September

Græskar: Sæson: September-December, højsæson: September-December

Grønkål: Sæson: September-Marts, højsæson: September- December

Gulerødder: (Nye) Sæson: Juni-september, højsæson: Juni-Juli

Hvidkål: Sæson: August-April, højsæson: September-Januar

Hvidløg (Nye): Sæson: Maj-Juli, højsæson: Maj-Juni

Jordskokker: Sæson: August-April, højsæson: September-Februar

Julesalat: Sæson: November-Marts, højsæson: November-januar

Kartofler: (Nye) Sæson: Juni-August, højsæson: Juni-Juli

Kålrabi: Sæson: Oktober-December, højsæson: Oktober-December

Løg: (Nye) Sæson: Juni-August, højsæson: Juli-August

Majroe: Sæson: Juli-Oktober, højsæson: August-September

Majs: Sæson: August-Oktober, højsæson: September

Pastinak: Sæson: September-Marts, højsæson: September-November

Persillerod: Sæson: September-Marts, højsæson: September-November

Porrer: Sæson: August-April, højsæson: August- Oktober

Radiser: Sæson: April-Oktober, højsæson: Juni-August

Ramsløg: Sæson: Marts-Juni, højsæson: April-Maj

Rosenkål: Sæson: September-April, højsæson: September-November

Rødbeder: Sæson: August-April, højsæson: September-November

Rødkål: Sæson: August-Marts, højsæson: September-December

Salat: Sæson: Maj-December, højsæson: Juni-August

Savoykål: Sæson: September-December, højsæson: September-November

Selleri (Knold): Sæson: September-April, højsæson: September-November

Spidskål: Sæson: Juli-Oktober, højsæson: Juli-August

Spinat: Sæson: April-Oktober, højsæson: Juni-September

Squash: Sæson: August-Oktober, højsæson: September

Tomater: Sæson: Juli-Oktober, højsæson: Juli-August

Ærter: Sæson: Juni-August, højsæson: Juni-August