Sæsonskema frugter og bær

Sommeren og efteråret er stort set de eneste tidspunkter på året hvor vi kan få danske frugter og bær. Men så er vi jo så heldige at vi har nogle af de lækreste og mest velsmagende i verden, så længe man holder sig til at spise dem når de er i sæson. Der er de senere år kommet mange forskellige sorter af frugter og bær, som er importeret udefra, og som kan forlænge sæsonen en smule i forhold til før i tiden. Men bliv ikke fristet af at købe jordbær eller andre danske bær om vinteren, for de er dyre og smager ikke af noget.

Frugter og bær:

 

Blommer: Sæson: August-Oktober, højsæson: September

Blåbær: Sæson: Juli-September, højsæson: August

Boysenbær: Sæson: August-September, højsæson: September

Brombær: Sæson: Juli-Oktober, højsæson: August-September

Enebær: Sæson: August-December, højsæson: September-November

Hasselnød: Sæson: September-December, højsæson: September-Oktober

Hindbær: Sæson: Juli-September, højsæson: August

Hyben: Sæson: Juli-September, højsæson: Juli-August

Hyldeblomst: Sæson: Maj-Juni, højsæson: Juni

Hyldebær: Sæson: September-Oktober, højsæson September-Oktober

Jordbær: Sæson: Juni-Juli, højsæson: Juni-Juli

Kirsebær: Sæson: Juli-September, højsæson: Juli-August

Kvæde: Sæson: Juli-November, Højsæson: August-oktober

Pærer: Sæson: August-Oktober, højsæson: September

Rabarber: Sæson: April-Juli, højsæson: Maj-Juni

Ribs: Sæson: Juli-August, højsæson: Juli-August

Solbær: Sæson: Juli-August, højsæson: Juli-August

Stikkelsbær: Sæson: Juni-August, højsæson: Juli

Tyttebær: Sæson: Juli-September, højsæson: September

Æbler: Sæson: August-April, højsæson: September-Oktober