Tagliata (Okse rib eye med rucola og parmesan)

Sæson: Sommer 

Tagliata er en stor toscansk klassiker, og ligesom så mange andre italienske retter er den meget simpel, og sætter dermed store krav til gode råvarer. Så find de bedste du overhovedet kan opdrive. Min version er god på varme sommerdage, hvor man sjældent gider at stå i køkkenet i flere timer, ligesom man sikkert har lyst til noget mad der ikke er al for tungt. Retten tager ikke mere end 30 minutters tid at lave.

IMG_2794

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser (4 pers)

  • 6oo gr rib eye bøffer fra slagteren
  • 1 stor håndfuld rucola
  • 100 gr parmesan ost
  • 4 hvide asparges
  • 1 bundt ærteskud fra Irma
  • 3 forårsløg
  • 200 gr modne san marzano tomater
  • Saft fra 1 citron
  • Et godt brød
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med at skylle ærteskud og rucola i koldt vand. Skræl aspargesene til overfladen ser perlemorsagtig ud, og skær det nederste stykke af. Skær dem i skiver på ½-1 cm. Grill dem på en grillpande eller havegrillen.
Skær tomaterne og forårsløgene ud og sæt til side. Lav en dressing af 1 dele citronsaft til 3 dele olie, og lidt salt og peber. Ryst dressingen sammen.
På en grillpande eller havegrillen steges bøfferne, helst medium rare. Altså de skal være godt røde. Det tager ca 2-3 min på hver side afhængig af tykkelsen. Krydr med salt og peber, lad dem hvile i 10 min og skær dem så ud i tykke skiver.
Tag et stort serveringsfad, læg den skyllede rucola i bunden, og læg tomater, ærteskud og de hvide asparges på. Læg kødskiverne på, og slut af med at høvle store flager parmesan ud over, samt citron/olie dressingen. Server med godt brød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *