Stegt kotelet af frilandsgris med caponata

Sæson: sommer

Hvis man har råd til det, er frilandsgris klart at foretrække, dels pga smagen, men selvfølgelig også for ens samvittighed. Frilandsgrise har det 100 gange bedre end traditionelt opdrættede grise.

Caponata er Siciliens svar på den franske ratatouille, og da jeg sidste år var i Italien måtte jeg bare lave den. De grøntsager der er på markederne dernede, er uimodståelige!

 

Ingredienser: (4 pers)IMG_2174

  • 800 gr skaftkoteletter (friland)
  • 3 stilke rosmarin
  • Hvidløg
  • 1 gul peber
  • 2 røde pebre
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 lille glas kapers
  • 100 gr oliven med sten
  • 1 stort bundt basilikum
  • 1 rødløg
  • 12 små modne tomater (Jeg kan foretrækker san marzano)
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg fint. Skær grøntsagerne ud i tern, og udsten de sorte oliven. Kom olivenolie på en pande, og steg løg og hvidløg et par minutter ved middel varme. Skru lidt op for blusset, og hæld alle grøntsagerne i. Lad være med at røre for meget, de må godt få lidt farve. Du skal dog holde øje med at det ikke brænder på. Lad det stå og stege videre ved lavt blus i ca 30 min. Efter 30 min smages caponataen til med kapers, salt og peber og den er klar.

IMG_2173

Imens steges koteletterne i olivenolie, sammen med rosmarin kviste og 4 fed knuste hvidløg ved høj varme. krydr med salt og peber. Hvis du har fået fat i et par tykke koteletter, skal de bare få en god brun stegeflade på hver side, og derefter give dem 7-8 min i ovnen ved 200 gr. Rosmarin og hvidløg skal med i ovnen. Koteletterne må gerne være let lyserøde indeni.

Server med godt brød og et glas rødvin.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *