Spaghetti med rejer, chili og hvidløg

(Sæson: Hele året)

Retten er hurtig at lave og kræver ikke meget tilberedning, men husk som altid ikke at købe det billigste af det billigste. Rejer er dyre, men det er også det eneste der er dyrt ved denne ret.

Ingredienser: (4 pers)reje pasta

  • 500 gr spaghetti
  • 1 chili
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 3 fed hvidløg
  • 300 gr rå tigerrejer eller skagensrejer
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Parmesan
  • 1 citron
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Skyl persillen og hak den fint sammen med chilien. Hak hvidløget, tilsæt et nip salt, og knus det med bredsiden af kniven til du har en fin mos af hvidløg.

Kog spaghettien i masser af vand og godt med salt.

Kom olie på en pande, og steg chili, 2/3 af hvidløgene, og rejer i 2-3 min indtil rejerne har skiftet til den genkendelige røde farve. Fjern panden fra det varme blus så snart rejerne er færdige. (Det er vigtigt at det bliver gjort så det times med at spaghettien er færdig samtidig med rejerne).

Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom pastaen op til rejerne, og sørg for at lidt af kogevandet kommer med over i panden. Det skal ikke svømme i vand, men det må godt komme noget med. Tilsæt resten af hvidløget, rør rundt og drys med persillen og friskrevet parmesan. Kom lidt olivenolie over retten også.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *