Spaghetti med kødboller

En stor klassiker, som gang på gang er blevet maltrakteret på diverse “italienske” restauranter, der tror de laver italiensk mad. Lav den selv, og den vil smage 100 gange bedre. Den er også velegnet til at fryse ned, så jeg laver altid store portioner.

(Sæson: Hele året)

 

Ingredienser: (6-8 pers)

2 flasker tomatpassata evt Di Cecco (Ikke pure! Det er purerede tomater, men det er ikke det samme som pure som fås i små konservesdåser.)

1 stort løg

1 stort bdt basilikum

5 fed hvidløg

Balsamicoeddike

Sukker

500 gr hakket oksekød

500 gr hakket svinekød (Friland naturligvis)

2 æg

2 spsk hvedemel

2 dl mælk

1 spsk salt

500 gr spaghetti af god kvali

1 stk parmigiano reggiano

 

Fremgangsmåde:

Bland svinekød med oksekød, og rør det sejt med salt. Hvis du har en røremaskine er det nemmest, men det kan sagtens gøres med en ske i hånden. Tilsæt æg, mel, 2 fed knuste hvidløg, halvdelen af basilikummen (som skal hakkes groft),  mælk og rør farsen sammen. Lav evt en lille frikadelle og steg den på panden, så du kan smage om den mangler salt. Sæt farsen på køl i min. 30 min.

Imens laves tomatsaucen. Hak løg og hvidløg og steg det 2 min i olivenolie, tilsæt lidt balsamico, og kog det næsten væk. Hæld tomatpassataen i, og lad det simre i 20-25 min. Tilsæt den anden halvdel af basilikummen, og smag til med salt, peber og sukker. Tag den af blusset, og bare skub den lidt til side.

Form runde kødboller af farsen på størrelse med en golfbold, og læg dem på et fad. Det er nemmest at forme kødbollerne med våde hænder, så dyp hænderne i lidt vand under hele processen.

Steg bollerne så de får en gylden overflade, men ikke bliver gennemstegte, tænd for tomatsaucen igen, og tilsæt de stegte kødboller. Lad saucen simre med kødbollerne i, i ca 15 min.

Imens koges pastaen og så er retten klar.

Serveres med store mængder revet parmesanost og evt nogle basilikumblade.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *