Salat med laks, nye kartofler og sprødt lakseskind

Sæson: Sommer

Det er faktisk irriterende svært at købe visse grøntsager som ikke er i pakker, når man skal handle i et supermarked, og det er bla derfor der er så store problemer med madspild over hele verden. Jeg havde en del rester til overs fra et måltid, bla ærteskud, 3/4 hjertesalat, nogle radiser, ½ il fornaio brød og 2 forårsløg. Jeg besluttede mig for at lave den her hverdagssalat eller frokostsalat med laks. Jeg havde rester til 2, men jeg lægger opskriften ud til 4 personer.

Der er på ingen måde noget revolutionerende ved salaten, men det er alligevel et godt eksempel på hvor vigtig gode råvarer er. Den kan blive meget kedelig, eller den kan blive særdeles lækker, hvis råvarerne sidder lige i skabet. Og ja det er vigtigt med lidt salt, også i salater.

 

Ingredienser: (4 pers)IMG_2825

  • 1 hjertesalat
  • 600 gr nye danske kartofler
  • 4 laksefileter med skind
  • 1 bundt dild (IKKE den i potter)
  • 1 bundt radiser
  • 3 forårsløg
  • 1 pakke ærteskud (Fås i pakker i Irma eller Brugsen)
  • 20-25 små modne tomater
  • ½ blomkål
  • 1 øko citron
  • Havsalt
  • Bornholmsk rapsolie
  • 1 godt brød

 

Fremgangsmåde:

 

Start med skylle salat, dild, ærteskud og radiser.

Kog kartoflerne med rigeligt salt, specielt hvis de bliver kogt med skræl på, lad dem køle af inden du går videre med de andre ting. De må gerne være lune, men ikke varme.

Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker, og hak forårsløgene og dilden fint. Skær eller riv salaten ned i en skål, og bland de andre ingredienser i. Bland det rundt med hænderne.

Steg laksen i olie ved middelhøj varme på skindsiden. Laksen skal steges på skindsiden til den næsten er færdig. Det tager 10-15 min. Sørg for den ikke steger for hårdt, for skindet skulle gerne kunne spises, men det er ikke særlig sjovt hvis skindet bliver sort. Vend laksen når du kan se at varmen er nået op gennem fisken, og steg den på den anden side i et minuts tid.

Tag skindet af laksen, det er ret nemt, og skær det sprøde skind ud i mindre stykker, og kom laks og skind op i salaten og vend det rundt.

Lav en dressing af saften fra en citron, havsalt og rapsolie. 1 del citron til 3 dele olie.

Hæld dressingen over og den er klar. Husk godt brød til. Og et glas koldt hvidvin hvis det er weekend 🙂

 

Note: Der er jo ingen der siger at du lige skal bruge de her ingredienser, det er vigtigt ikke at blive slave af opskrifter. Hvis du ikke har ærteskud så vælg friske ærter. Tilsæt avocodo, en god bacon eller noget helt tredje..

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *