Røget andebryst med friske figner og mozzarella

Sæson: Efterår

Det eneste udfordrende ved denne forret, er at finde røget andebryst. Kig på nettet, eller hvis du bor i København har de røget andebryst i den franske delikatesse i kødbyen. Men retten er så nem at lave at alle kan være med, det kræver ikke nogen form for tilberedning.

 

Ingredienser:  (4 pers)

 

  • 16 skiver røget andebrystIMG_2804
  • 8 san marzano tomater
  • 20 små mozzarella kugler (Galbani)
  • Ekstra Jomfruolivenolie
  • 4 modne figner
  • Blomsterhonning
  • Brød

 

Fremgangsmåde:

Skær bunden af fignerne, så de kan stå op på en tallerken, og skær et kryds i dem, næsten helt igennem. Stop 2 cm fra bunden. Tryk let i bunden, så figenkødet bliver blottet og det ligner en lille blomst.

På en tallerken lægges 5 skiver andebryst, med fignen ovenpå, og kugler af mozzarella og halverede tomater udenom. Stænk med god olivenolie og lidt blomsterhonning. Spis med et lille stykke brød til.

 

NB: Jeg køber røget andebryst i torvehallerne i København, men kan du ikke skaffe røget and, så brug parmaskinke eller en anden god skinke. Alternativt kan man også bruge røget okseinderlår, som fås i delikatesseforretninger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *