Pasta pesto med tomater, sprødstegt kylling og parmaskinke

Jeg spiser pasta minimum en gang om ugen, og selvom jeg prøver at variere det lidt, er der nogen pastaretter jeg bliver ved med at vende tilbage til. Og det her er en af dem. 

(sæson: Sommer, men den kan selvfølgelig laves hele året)

 

Ingredienser: 4 pers

8 kyllingelår (det kan både være over eller underlår)

5oo gr pasta

1 portion pesto (se her)

en stor håndfuld modne san marzano tomater

7-8 fed hvidløg

1 pakke parmaskinke eller anden lufttørret skinke

Hvedemel

1 stk parmesanost

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 180 varmluft. Læg kyllingelårene i en stor gryde eller skål og vend dem i hvedemel. Drys overskydende mel af, og steg lårene gyldne i rigelig olivenolie på en pande, og sæt dem efterfølgende ind i ovnen i en bradepande. Husk at give lårene salt og peber.

Jeg plejer at stege kyllingen med en masse hvidløg, der er knust med skal på, med siden af en stor kniv. Bare giv dem et slag med kniven. Evt steges de også med 3-4 kviste frisk timian eller rosmarin hvis man har.

Lav pestoen imens , og sæt derefter vandet over til pastaen. Når pastaen er kogt, vendes den med pesto og ca 1/2 dl af pastakogevandet, til det har samlet sig. Læg pastaen op i et fad, og drys med revet parmesanost, friske tomater og skinken, som kan rives eller skære over i mundrette bidder. Server med den stegte kylling, som pga melet nu gerne skulle have sprødt skind.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *