Kold agurkesuppe med rygeost, citron og radiser

(Sæson: Maj-August)

Kold agurkesuppe er en både lækker og billig forret, som er perfekt til varme sommeraftner. Og så kan den laves flere timer i forvejen, så man ikke står nørkler med det i sidste øjeblik. Den er god før en lidt tungere hovedret, for den er ikke specielt mættende.

 

Ingredienser: (4 pers)IMG_2818

  • 2 agurker
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 3 dl grøntsagsbouillon fra urtekram
  • 1 forårsløg
  • 1 lille bæger eller 200 gr græsk yoghurt
  • 1 spsk røgeost
  • 1 bdt purløg
  • 1 bdt radiser
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Lav bouillonen og køl den af. Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker og kom dem op i en si. Drys dem med salt, og lad salten stå og trække lidt væde ud af agurkerne i 20 min.

Kom agurkerne op i en blender, og tilsæt bouillon, yoghurt, mynte, citronsaft, røgeost, grofthakket forårsløg, samt salt og peber og blend det godt. Smag på den for at se om den mangler salt.

Sæt den på køl i et par timer, og server den iskold med fintsnittet purløg, og radiser skåret i tern.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *