Hjemmelavede burgere med trøffelmayo, friterede løgringe og avocadosnask

Min version af en luksusburger, er ikke svær at lave overhovedet, den er ikke anderledes bygget op end så mange andre, men det er vigtigt at råvarerne er gode, ligesom det er med alt andet mad. 

Ingredienser: (4 pers)

ca 800 gr oksekød (Gerne med omkring 10% fedt)

1 stort og 1 lille løg

2 avocadoer

2 dl cremefraiche

1 lille fed hvidløg

8-10 san marzano tomater

8 skiver god bacon

4 tykke skiver cheddarost

2 past. æggeblommer

rapsolie til mayo og løgringe

Trøffelolie

dijonsennep

1/2 citron

Æg og rasp til panering

4 store burgerboller

Evt agurkesalat hvis man er til det.

 

Fremgangsmåde:

Trøffelmayo: Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft, dijonsennep, salt og peber til blommerne skifter farve, og der tilsættes rapsolie lidt ad gangen til du har en mayonnaise. Smag til med salt (hvis den mangler) og lidt trøffelolie, men endelig ikke for meget, det bliver hurtigt meget dominerende. Sæt mayoen på køl.

Tag sten og skal af avocadoerne, kom dem i en skål, og tilsæt salt, peber, hvidløg, creme fraiche og citronsaft. Blend det hele med en stavblender, smag til med salt og peber, og sæt på køl.

Skær løget i tykke skiver på ca 1/2 cm og paner dem i mel, æg og rasp, i nævnte rækkefølge og sæt til side.

Del kødet i 4 dele, form 4 bøffer, krydr med salt og peber, og steg dem på panden . De må gerne være lyserøde indeni. Når du har vendt bøffen lægges osten ovenpå, så den smelter over kødet. Man kan tilføje en lille bitte smule vand rundt om kødet, dampen fra vandet hjælper osten med at smelte (Lille cafetrick 🙂 ) .

Sæt en gryde eller pande med høje sider over blusset og hæld rapsolien i, til bunden er dækket med et tykt lag olie. Ca 1 cm. Friter de panerede løgringe ved middelvarme, læg dem på fedtsugende papir og drys med masser af salt.

Imens skæres tomat og løg og sættes til side.

Når kødet er færdigt skal det hvile i 5-10 min, og i den tid steges baconen.

Det lune brød smøres med mayoen, og så er det bare at bygge burgeren op som man har lyst til. Husk rigelig avocadosnask i!

Er man ikke til smagen af trøffel laves der bare en almindelig mayo. Det smager også godt med bløde læg i.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *