Fransk pate med salvie, svinekød og fuglelever

(Sæson: Hele året)

Pateen skal serveres kold, og den smager bedst efter min. 2 dage i køleskabet, men kan holde sig op til en uge.

Ingredienser:

  • 400 gr økologisk hk svinekødIMG_2787
  • 300 gr kyllinge eller andelever
  • 2 æg
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gr røget frilandsbacon
  • 1/4 revet muskatnød
  • ½ tsk allehånde
  • 5 stilke frisk salvie
  • ½ dl cognac
  • 2 dl piskefløde
  • 20 cornichoner
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Skær lever fri for sener og hinder, og brun dem i lidt smør på en pande sammen med 1 fed hvidløg. Hak salvien fint. Når leveren har fået farve på alle sider, kommes salvien på og cognac hældes over. Flamber leveren, og tag panden af blusset når flammerne dør ud.

Skær baconen ud i tern, og hak løget groft. I en minihakker eller foodprocessor kommes bacon, løg og 2 fed hvidløg i, og hakkes fint.

Bland leveren, samt baconblandingen sammen med det hakket svinekød, æggene, fløden, salt, peber og krydderierne, og rør godt rundt..

Steg evt en lille frikadelle af farsen, for at se om den er smagt ordentlig til. Kom farsen op i en rugbrødsform og fordel den jævnt.

IMG_2778

Kog 1½ l vand op, og hæld i et ovnfast fad, og sæt farsen ned i vandbadet.

Pateen kommes i ovnen og steger ca 1 time ved 160 gr. Sæt i køleskabet i min. 48 timer. Den er bedst efter 4-5 dage.

Server med cornichoner, en salat og godt brød.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *