Creme brulee

Man skal bruge en brænder til at gøre sukkerlaget på toppen sprødt, men har man ikke sådan en kan man sætte dem under grillen i ovnen, men det er ikke lige så effektivt. Ellers er det en ret nem dessert.. Og hurtig.

 

Ingredienser:

8 æggeblommer

5 dl piskefløde

1 stang god vanille

4 dl sødmælk

Ekstra sukker til det sprøde låg

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen til 125 gr.

Pisk æggeblommer, sukker og vanillekornene sammen med en håndmixer ved lav hastighed, eller et almindeligt piskeris til det har samlet sig.

Rør fløde og mælk i og hæld massen op i 8 ildfaste skåle eller ramakinere, halvanden til to dl i hver. Der må ikke være for meget skum i blandingen efter man har pisket, så sæt den evt på køl en times tid til boblerne har lagt sig, og hvis det er meget slet, kan man fjerne noget af skummen med ske.

Bag dem i ovnen i ca 45 min, de skal have en glat overflade, og blævre når de kommer ud. Cremen bliver ikke rigtig fast før den har været min. 3 timer på køl.

Tag den afkølede creme ud af køleskabet inden servering, og drus med et tyndt lag sukker over cremen. Brænd sukkeret til et sprødt sukkerlåg, med en brænder, og så er cremen klar.

Server med nye danske jordbær eller hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *