Confit de canard

Indrømmet, denne ret, eller nærmere tilberedningsmetode, er fra regionen midi-pyrenees ikke fra Provence, men bliver dog brugt i Cassoulet, den bastante ret der skaber grobund for en heftig diskussion om hvordan den skal laves. Den stammer fra 3 byer, Toulouse, Castelnaudery og Carcassone. 

Herhjemme plejer jeg at lave det ved juletid, det er en god erstatning for den traditonelle andesteg. Og der er tit tilbud på andelår op mod jul, så bare køb så mange som du orker. Confit de canard kan holde sig 3 måneder i køleskabet. Og det bliver smørmørt, og med sprødt skind. Beregn 2 dage til at lave andelårene.

(Sæson: Hele året)

Ingredienser:

10 andelår

1 kg andefedt

3 kviste timian

3-4 laurbærblade

5 fed hvidløg

1 spsk havsalt og peber

Fremgangsmåde:

Tag andelårene ud af pakningen og tør dem med køkkenrulle, hvis de er våde eller der er lidt blod på dem, og læg dem i en stor beholder med tilhørende låg. Skyl timianen, og læg den ned til andeblårene sammen med laurbærblade og knuste hvidløg med skal. Drys med salt og peber, vend det rundt med hænderne, og sæt låg på beholderen. Sæt på køl i et døgn.

I en stor gryde smeltes fedtet, ved lav varme. Andelårene tørres fri for krydderurter, peber og salt, og plumpes ned i det smeltede andefedt. Lårene skal være dækket af fedt, og de skal nu simre ved lav varme i ca 3 timer. Det må endelig ikke ligge og stege, så er det hele ødelagt, så sørg for at holde øje med dem i ny og næ.

Efter 3 timer burde de være møre og klar. Læg dem op i et par krukker eller andet lertøj og dæk dem med fedtet. Alle lårene skal være dækket, så der ikke kan slippe luft ned, og så kan de holde sig i 3 måneder i køleskab.

Det kan være en god ide at lægge lårene ned 2 eller 3 stykker i en krukke, fordi at man bliver nødt til at smelte fedtet igen, da det jo er blevet helt stift efter at have været på køl, ellers er det svært at få dem op.

Inden de kan bruges til julemiddagen, en salat, cassoulet, eller hvad de nu skal bruges til, skal de steges først. Det kan man både gøre i ovn og på en pande ved ikke alt for høj varme. Steg skindet sprødt, og de er klar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *