Chokoladesmåkager

De bedste småkager med chokolade.Punktum. Og så er opskriften tyvstjålet fra søster.

(Sæson: Hele året)

 

Ingredienser:

130 gr rørsukker

135 gr farin

140 gr smør

1 stort æg

1 tsk bagepulver

240 gr øko hvedemel

1/2 tsk natron

1/2 vanillestang

200 gr chokolade 47% fra Toms

50 gr hasselnødder

 

Fremgangsmåde:

Bland mel, natron, bagepulver og lidt salt sammen i en skål. I en anden skål piskes farin, blødt smør, vanille og sukker sammen til en stor masse, og ægget piskes efterfølgende i. Brug en håndmixer.

Tilsæt melblandingen (lidt ad gangen) under pisk.

Hak nødder og chokolade (ikke alt for fint, der skal være stykker af nødder og chokolade i den færdige småkage), og vend det i blandingen. Tril nu dejen til kugler, lidt mindre end en golfbold, og bag dem på en bageplade med bagepapir ved 175 gr i ca 15 min. Kuglerne må ikke ligge for tæt på hinanden på bagepladen, da kagerne udvider sig til flade småkager under bagningen.

Køl dem af på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *