Chokolade/Karameltærte

Tærten er uhyre simpel, og den kræver det bedste af det bedste chokolade man kan opdrive. Irma forhandler valrhona chokolade, og det er absolut blandt de bedste man kan få. Man kan købe karamel på dåse, men det er sjovere at lave selv. Og det smager altså bedre. I stort set alle opskrifter på tærtedej skal der salt i, men det synes jeg ikke er nødvendigt når man også bruger saltet smør.

Ingredienser:tærte

  • 250 gr valrhona jivara 40% chokolade
  • 5 dl piskefløde
  • 200 gr sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 260 gr mel
  • 1 æg
  • 170 gr smør
  • 1 spsk flormelis
  • 1 vanillestang
  • 50 gr smør

 

Fremgangsmåde:

Lav mørdejen først. Skær vaniljestangen over på langs, skrab kornene ud, og bland det med puddersukkeret. smuldr smørret ned i melet, og tilsæt æg og vaniljesukkeret og saml dejen. Den skal ikke æltes. Lad den hvile en time i køleskabet.

Efter 1 time rulles dejen ud, og lægges i en tærteform med bagepapir over sig. Fyld tærten med ris, bønner, eller lign helt op til kanten, og bag i ca 15 min ved 200 gr. Når tærten er kommet ud af ovnen, fjernes bagepapiret med bønnerne, og tærten bages videre til den får farve. Det tager 5-10 min.

Køl tærtedejen ned.

Smelt sukkeret sammen med sirup, og en spsk vand på en pande til det begynder at smelte og blive brunt. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør, og det røres grundigt i. Tilsæt til sidst fløden under pisk, til du har en flødekaramel. Hæld karamellen ned i den afkølede tærtedej, og sæt på køl et par timer.

Når karamellen har sat sig, laver du chokolademassen. Varm 2½ dl piskefløde op i en gryde, fjern den fra varmen og tilsæt hakket chokolade. Rør til chokoladen har samlet sig, og hæld over karamellen. Sæt på køl igen og tærten er klar efter 2 timer.

Server med vaniljeis og en sprød kiks til. Feks karameltuilles. Se opskriften her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *