Scampi fritti

En af mine absolutte yndlingretter, den er desværre bare både dyr og fedende, men sådan er det altid med retter der smager godt. Friteret mad smager bare godt, det må man erkende! Retten er godt nok ikke fra Ligurien, men fra Veneto, den smager dog lige godt af den grund.

Og selvom det italienske køkken er mere end regionalt, det er nærmest kun mors egen mad der kan spises, og man får nærmest hovedet hugget af hvis man laver det anderledes, kan vi heldigvis være ligeglade. Er man i nærheden af kysten, så er det bare om at få lavet noget god mad, ligegyldig hvilken region man så er i. 

Den kan serveres til forret, men den er måske mest egnet til en velkomstsnack og et glas hvidvin, på en aften man har gæster og den virkelig skal have gas! Eller man bare ikke ved hvad man skal bruge sine penge på, det er selvfølgelig også en mulighed.

 

Ingredienser: (4 pers)

12 friske jomfruhummere

250 gr hvedemel

2 dl øl

30 gr smeltet smør

2 æggehvider

Salt

1/2 liter smagsneutral olie, feks raps eller vindruekerneolie

 

Fremgangsmåde:

Bland mel med en smule salt, og tilsæt øllet og det smeltede smør, mens du pisker blandingen til en ensartet masse. Det må ikke klumpe, men man kan bruge en håndmixer hvis det klumper for meget. Sæt dejen i køleskabet i 1 time.

Imens ordnes jomfruhummerne. Tag halen fra kroppen med et lille vrid, og tag skallen af jomfruhummeren. Pil den lille tarmstreng ud. Skallerne kan man fryse ned og gemme til en skaldyrssuppe, og de kan holde sig 5-6 måneder i fryseren. Læg halerne i en lille skål og sæt på køl til det er tid til at tage dejen ud.

Pisk æggehviderne stive med et lille nip salt, og vend forsigtigt i dejen, så luften bevares i hviderne. Dyb jomfruhumerhalerne i dejen og friter dem i olie i en gryde. Olien må ikke være for varm, men hvis man bruger det gamle trick, med at stikke en tændstik i olien, så det syder omkring den er man home safe. Jomfuhummerne skal stege i 4-5 min i olien, eller til dejen er sprød, og lægges derefter på fedtsugende papir. Drys med havsalt og server dem straks med lidt citron og en tatarsauce. Du kan se opskriften her.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *