Det sydlige Tyskland og Harzen

Jeg vil godt slå et slag for at Tyskland er andet end storbyferie, og pensionistture ned af Rhinen. Jeg har været på ferie i Tyskland en del gange de senere år, og der er masser at se og opleve på en sommerferie. Jeg har været i Berlin og Wismar i Nordtyskland, men det er ikke de områder jeg vil koncentrere mig om i denne anbefaling. 

Harzen

Harzen som nok de fleste kender, har fået et ry for at være et sted kun for pensionister, men der er så meget andet end det i Harzen. Det er for børnefamilier, for historieinteresserede, for motionister og alle dem midt i mellem.

Rodelbahn i Hahnenklee

Min kæreste og jeg var der i August 2015, men jeg har været der før som barn. Harzen er grønne bakker, søer og hyggelige byer, med typisk bindingsværkhuse, vandre og cykelruter, og der er nordeuropas længste rutchebane, rodelbahn, på Bocksberg i Hahnenklee.

For motionister er der bakker nok at tage af, de er selvfølgelig ikke så lange som de er i de sydligere bjergkæder, men de fleste ville nok kunne få pulsen op alligevel. Bjergene, eller måske nærmere bakkerne, er op til 1000 meter høje. Det højeste punkt hedder Brocken, eller på dansk Bloksbjerg (Ikke at forveksle med Bocksberg, hvor rodelbahnen ligger), som er 1142 m. Man kan tage et gammelt jernbanetog op til toppen, men det går ulideligt langsomt, og det er hundedyrt, så jeg vil anbefale at droppe den ide.

Harzen kunne måske godt minde om en forvokset udgave af småland i Sverige, dog er der ikke så mange søer som der i Småland. Men der er nogle badesøer, som er gratis at bade i, og så er der masser af byer der har deres egen udendørs Swimmingpool eller Schwimmbad (Elsker det ord).. 

Goslar, hovedstaden i Harzen er hyggelig med bindingsværkhuse og brostensbelagte torve og gader

Gastronomisk er der ikke meget at komme efter, men det er der stort set ikke i hele Tyskland, det er naturen og de smukke landskaber der trækker. Det gælder også Harzen, men der er dog lidt at gå efter. Vi opdagede at der er et hav af blåbær i Harzens skove, fra juli måned, og der er også rigtig mange kantareller. Og det er på menuen på samtlige restauranter i Juli og august. Der er masser af vandreruter, i skovene på forskellige længder, og der vil man sikkert finde både kantareller og blåbær.

På langt de fleste restauranter serverer de det samme mad, der variere fra grumt til helt ok. Typisk er det et stykke svinekød med brassede kartofler, og en eller anden form for salat. Det går igen overalt. Der er det dog vigtigt for et madøre som mig, at bo et sted med køkken, så man i det mindste er sikker på at man får et godt måltid en af dagene, 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *