Blæksprutte fra Ligurien med ekstra jomfruolivenolie og de bedste tomater

Under mit første besøg i Ligurien i 2015, lykkedes det os dog at finde frem til rigtig mange gode restauranter, bla i Noli hvor vi boede. På en af restauranterne fik jeg blæksprutte med tomater, citron og olivenolie, og det smagte så godt, at jeg blev nødt til at kopiere den. Den er som stort set alle gode italienske retter, virkelig simpel, så man skal ikke bruge den billige olie fra Netto, eller umodne tomater der ikke smager af noget. Det er fuldstændig afgørende!

Kroppen fra blæksprutten

På restauranten havde de brugt blækspruttearme, som de på en eller anden måde at fået til at hænge sammen til en pølseform med hjælp af køkkenfilm., således at man kunne skære meget tynde skiver af blæksprutten, ligesom man ville gøre med en mørbrad til carpaccio.

Men det gjorde jeg ikke, og det smagte lige godt af den grund. Blæksprutte er ikke det nemmeste at få fat på herhjemme, man skal helt sikkert til en fiskehandler. Nogen har dem fast, men ellers kan man bestille hvis ikke de har dem. 

(Sæson: Sommer)

 

Retten som den blev serveret på restauranten i Noli

Ingredienser:

4 stk små blæksprutter renset for indmad

1 øko citron

En god jomfruolivenolie

Modne tomater. feks san marzano eller cherrytomater

 

Fremgangsmåde:

Blækspruttens krop er formet som et hult rør, og har en hvid tynd flad stiver, eller skelet som lige skal fjernes, og det kan gøres nemt med fingrene. Før en kniv ind i hulrummet, og skær den ene side over så du kan åbne blæksprutten, som en en bog. Rids kroppen i tern med en kniv, ligesom du ville gøre med fedtlaget på en steg og giv den noget havsalt og peber på begge sider.

Steg blæksprutten i olivenolie, ved max varme i 15-20 sekunder på hver side. Ligesom med alt andet der kommer fra havet, er det en katastrofe at stege den for meget. Den bliver sej som elastik hvis den får for meget.

Læg blæksprutten på en tallerken, læg skiver af tomat ovenpå, gi den lidt citronsaft og så den bedste olivenolie du kender! Server med brød og hvidvin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *