Sprøde kyllinge nuggets med parmesan og timian

Sprøde nuggets kan være virkelig lækkert, men de fleste færdigkøbte nuggets fra supermarkederne og fast food restauranter, er noget af det mest ulækre man overhovedet kan opdrive. De er lavet af forpinte kyllinger, og der er i virkeligheden ikke ret meget reelt kød i. Det består mest af fedt, knogler og brusk der blendet sammen, og det er  fuldstændig sygt at lave mad til mennesker på den måde. Og at vi tilmed tillader børn overhovedet at komme i nærheden af sådan et produkt burde forbydes. Derfor, lav dem selv!

Jeg bruger panko rasp til kyllingenuggets, som er en japansk grov rasp, som gør at de bliver meget sprøde. Alternativt kan man bruge en blanding af almindelig rasp og knuste cornflakes, men hvis du kan skaffe det, er panko klart at foretrække.

Ingredienser: 4 perskyllingenuggets

600 gr økologisk bryst af kylling

2 æg

2 dl panko rasp (fås i asiatiske supermarkeder, og nogen gange også i danske)

2-3 kviste timian eller rosmarin

½ liter neutral olie (Feks raps eller vindruekerneolie)

70 gr revet parmesan

salt og peber

Lidt mel

 

 

Fremgangsmåde:

Skyl krydderurten og hak den fint. Riv parmesanen og bland den med raspen og krydderurten, samt salt og peber. Del kyllingebrysterne i små mundrette stykker, og vend dem i mel, sammenpiskede æg og raspblandingen.

Varm olien op til det begynder at syde omkring en tændstik, og friter de panerede kyllingestykker i ca 3-4 min. De skal have farve og selvfølgelig være gennemstegt indeni.

Server dem feks med en salat og pommes fritter.